U četvrtak, 26. studenoga 2020.  s početkom u 17 sati održat će se predavanje dr. sc. Željka Dugca “Javno zdravstvo i socijalizacija medicine između dva svjetska rata”. Organizator je Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Puli.
O predavaču:
Dr. sc. Željko Dugac, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju i naslovni izvanredni profesor. Doktorsku disertaciju s temom iz povijesti javnoga zdravstva obranio je 2003. iz područja biomedicinskih znanosti i zdravstva. Od 1998. asistent je pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Odsjeku za povijest medicinskih znanosti, a od 2015. znanstveni savjetnik u trajnom zvanju na Odsjeku za filozofiju znanosti iste institucije. Trenutno radi kao profesor povijesti medicine i znanosti na doktorskim studijima povijesti 20. stoljeća Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.Među njegovim brojnim znanstvenim publikacijama ističu se tri knjige u nizu koje obrađuju javno zdravstvo u međuratnom razdoblju: Protiv bolesti i neznanja: Rockefellerova fondacija u međuratnoj Jugoslaviji (2005.), Kako biti čist i zdrav: Zdravstveno prosvjećivanje u međuratnoj Hrvatskoj (2010.) i O sestrama, siromašnim i bolesnim: Slike socijalne i zdravstvene povijesti međuratnog Zagreba (2015.).
U virtualnu dvoranu može se ući putem poveznice: https://ovh.unipu.hr/b/dfo-26k-4we te je pritom potrebno samo navesti ime i prezime.
Pozivnica

Ostale novosti