carpathiaU petak, 17. svibnja 2019., s početkom u 18:30 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održat će se predstavljanje knjige Slobodana Novkovića „Carpathia – brod-heroj u sjeni Titanica“
Nakon prvih dviju knjiga o parobrodu Titanic, autor u svojoj novoj knjizi o brodu Carpathia donosi priču o najpoznatijoj pomorskoj tragediji prve polovice dvadesetog stoljeća u kojoj naglasak stavlja na hrabru posadu broda, posebice na članove posade iz Hrvatske, većinom iz Labina, Rijeke i Hrvatskog primorja. Osamdeset i četvero članova posade, muškaraca i žena s područja Hrvatske, sudjelovalo je u spašavanju 712 putnika i pomoraca s Titanica. Ovom knjigom autor, nakon višegodišnjeg istraživanja, u kronološkom prikazu dramatičnih događanja na Carpathiji, stavlja čitatelja u poziciju putnika ili člana posade Carpathije i donosi priču o jednom herojskom činu, zlatnim slovima upisanim u svjetske knjige pomorstva.
Na predstavljanju će, uz autora, sudjelovati direktor Naklade Uliks iz Rijeke Silvano Frančišković i predsjednik Udruge „Titanic 100“ Alija Pozderac. Susret će moderirati Morin Hukić.

Ostale novosti