U petak, 8. studenoga 2013., s početkom u 18 sati, u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli, bit će otvorena izložba “Hrvatska fotografija okom Petera Knappa”
Izložba je premijerno prikazana u Cità© nationale des arts u Parizu krajem 2012. godine. Nakon održavanja u Francuskoj, izložba je predstavljena hrvatskoj publici u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu i Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.
Predstavljanje hrvatske fotografije povjereno je Peteru Knappu, koji je u suradnji s hrvatskim stručnjacima sačinio svoj autorski izbor. Pregled je komponirao u tri zasebne cjeline. Iz duge i bogate povijesti hrvatske fotografije odabrao je segmente za koje je smatrao da su najbliži i prepoznatljivi suvremenom senzibilitetu. Načelom „manje je više” izabrao je nekoliko autora koji reprezentiraju hrvatsku fotografiju od njene pune zrelosti 30-ih godina dvadesetog stoljeća do danas. Izložba će se moći razgledati do 10. siječnja 2014. godine. Organizatori su Arheološki muzej Istre i Muzej za umjetnost i obrt.
Pozivnica

Ostale novosti