Objavljeno 10. veljače 2011.

U petak, 11. veljače 2011. s početkom u 18 sati u Muzeju Lapidarium u Novigradu (Veliki trg 8a) bit će predstavljena knjiga Sažeci propisa Novigradske općine 1481. – 1794., u izdanju Grada Novigrada i Državnog arhiva u Pazinu. O knjizi će govoriti priređivač i urednik mr. sc. Jakov Jelinčić te izvršni urednik prof. dr. sc. Neven Budak. Izdanje je objavljeno u sklopu projekta Istarske županije “Kolana od Statuti” kao drugi svezak Novigradskog statuta o čemu će govoriti Tajana Ujčić.
Mr. sc. Jakov Jelinčić arhivski je savjetnik u miru i bivši ravnatelj Državnog arhiva u Pazinu. Autor je niza arhivskih i povijesnih znanstvenih članaka iz crkvene, gospodarske i migracijske tematike istarskomg područja u novome vijeku. Poseban istraživački interes usmjerio je transkripciji i objavi kasnosrednjovjekovnih i novovjekovnih istarskih gradskih statuta.
Dr. sc. Neven Budak redoviti je profesor na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje predaje kolegij Hrvatska povijest srednjega vijeka. Od 2000. do 2004. obnašao je dužnost dekana Filozofskog fakulteta. Znanstveni i istraživački interesi njegova rada odnose se hrvatski rani srednji vijek, proces kristijanizacije, etnogeneze te urbanu povijest.
Tajana Ujčić profesorica je hrvatskog jezika i književnosti i povijesti. Bivša je ravnateljica Državnog arhiva u Pazinu. Stručna je suradnica Etnografskog muzeja u Pazinu.
Pozivnica

Ostale novosti